Wijzigende Hypotheek & Huurregels per 1 juli 2015

Per 1 juli 2015 worden er ingrijpende maatregelingen ingevoerd, die invloed kunnen hebben op uw portemonnee.

Maximale hypotheek wordt verlaagd
Vanaf 1 juli moeten banken gaan werken met strengere acceptatienormen. Dit houdt in dat de maximale hypotheekverstrekking sterk lager kan uitvallen. De omvang van het verschil is afhankelijk van de hoogte van het inkomen. Het kan wel oplopen tot 5 of zelfs 10 procent.

Maximale NHG hypotheek gaat omlaag
Banken hebben het op dit moment druk met de grote toestroom aan hypotheekaanvragen. Dit wordt veroorzaakt door de strengere normen van volgende maand en door de sterke verlaging van de maximale verstrekking binnen de NHG. Het maximum bedraagt nu nog €265.000 en gaat omlaag naar €245.000.

Een huurverhoging van 2,5 procent
De basishuurverhoging bedraagt per 1 juli maximaal 2,5 procent. Afhankelijk van het inkomen kunnen de verhogingen hoger uitvallen. Bovenop de basisverhoging kunnen afhankelijk van het inkomen de volgende verhogingen doorgevoerd worden:
 

  • 2,5 procent bij een inkomen tot en met 34.229 euro
  • 3 procent bij een hoger inkomen tot maximaal 43.786 euro
  • 5 procent bij een inkomen hoger dan 43.786 euro
 
Over het algemeen kan er geconcludeerd worden dat het kopen van een huis een goede investering is. Dat geldt zeker voor woningen gekocht vanaf 2013. In dertig jaar tijd wordt de hypotheek namelijk afgelost naar nul. Een huurhuis wordt in de loop der jaren alleen maar duurder door huurverhogingen.
Mocht u meer informatie willen kunt u altijd een vrijblijvend en kosteloos gesprek aanvragen:
030-688 93 04.

« Terug naar nieuwsoverzicht