Laat je auto niet hacken

Criminelen stelen steeds meer (jonge) auto’s door het computersysteem met moderne apparatuur te hacken. In 2016 nam deze vorm van georganiseerde misdaad toe tot ruim €100 miljoen. Vooral middenklasse auto’s zijn doelwit.

En dat terwijl deze auto’s tegen deze moderne vorm van diefstal goed te beveiligen zijn. Om u daar goed over te informeren, is de campagne ‘Laat je auto niet hacken’ gestart. T.V. persoonlijkheid en misdaadjournalist John van den Heuvel treedt als ambassadeur van de campagne op en geeft daar ook het gezicht aan.
 
Voorkom ellende
Van den Heuvel: “Mensen zijn doorgaans goed verzekerd, maar staan niet stil bij de ellende die een autodiefstal veroorzaakt. Zoals het verlies van persoonlijke spullen, je kinderen niet naar school kunnen brengen of moeilijk naar je werk kunnen. Met deze campagne maken wij u bewust dat u zelf het diefstalrisico kunt beperken. Maak het criminelen niet te makkelijk en beveilig uw voertuig voor slechts een paar honderd euro met een gecertificeerd systeem”.
 
Gecertificeerde beveiliging effectief tegen voertuigcriminaliteit
Van den Heuvel: Criminele bendes blijken steeds sneller in staat om geavanceerde beveiligingssystemen van voertuigen te hacken. Er is zelfs sprake van een ‘technologiewedloop’ tussen fabrikanten / importeurs en criminelen. Betere voertuig- beveiliging met gecertificeerde beveiligingssystemen is noodzakelijk in de strijd tegen voertuigcriminaliteit”.
 
De feiten
In Nederland worden dagelijks ruim 35 auto’s gestolen. Uit onderzoek blijkt dat auto’s met VbV-SCM gecertificeerde beveiligingssystemen 74% minder vaak gestolen worden en dat 62% van de voertuigen vaker wordt teruggevonden dan auto’s zonder dergelijke systemen. Autobezitters kunnen autodiefstal dus aanzienlijk beperken met een gecertificeerd beveiligingssysteem in hun voertuig.
 
Keurmerk Voertuigbeveiliging
Het Keurmerk Voertuigbeveiliging van het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit verandert mee met nieuwe technieken die criminelen gebruiken om auto’s te stelen. Daarom stellen verzekeraars in hun polisvoorwaarden eisen aan het installeren van VbV – SCM gecertificeerde beveiligingssystemen.
 
Doe de hackcheck!
Op de website 'laatjeautoniethacken.nl' kunt u met de ‘hackcheck’ zien of uw auto goed genoeg beveiligd is en hoe hoog het diefstalrisico van uw auto is. Tevens wordt informatie gegeven over de verschillende beveiligingssystemen en waar u zo’n systeem bij een lokaal installatiebedrijf kunt laten inbouwen. Bekijk ook de video waarin Van den Heuvel op de zijn bekende manier een autodiefstal treffend in beeld brengt.
 
Over het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV)
Het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) is een gemeenschappelijk initiatief van alle Nederlandse schadeverzekeraars om onder andere voertuig-, vaartuig-, werkmaterieel- en transportcriminaliteit te bestrijden. Met als kerntaak schadelastreductie voor schadeverzekeraars. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de publieke en private partners.
Het VbV beheert de verschillende certificeringsregelingen van beveiligingsproducten voor voertuigen zoals startonderbrekers, alarm- en volgsystemen. Daarbij bewaken zij de kwaliteitseisen waaraan bedrijven die zich bezighouden met preventie moeten voldoen.
www.stichtingvbv.nl
 
 

« Terug naar nieuwsoverzicht