Nú kopen heeft grote voordelen

Er is dit jaar zoveel veranderd op de woningmarkt. Nu is dé tijd om een woning te kopen. Waarom? Hierbij 5 redenen waarom juist nu het ideale moment is:

  

  1. Zeer lage hypotheekrentes. Groot voordeel nu is dat je de hypotheek tegen een aantrekkelijk tarief voor een lange periode kunt vastzetten.
  2. Koop versus huur = vermogensopbouw versus kapitaalvernietiging. Wanneer je een hypotheek kunt krijgen is kopen een verstandige keuze. Maandelijks los je een deel van je hypotheek af, waardoor je maandelijks een beetje meer eigenaar wordt van de woning. Aan het einde van de looptijd van je hypotheek ben je eigenaar van het huis en heb je dus een behoorlijk kapitaal opgebouwd.
  3. Dit jaar nog 103% van de waarde van de woning lenen. Begin 2016 wordt dit verlaagd naar 102%, in 2017 naar 101% en vanaf 2018 mag je nog maar 100% van de waarde van de woning financieren. De kosten die bij het kopen van een huis komen kijken moeten dus uit eigen middelen worden gefinancierd.
  4. De huizenprijzen stijgen weer. De huizenmarkt trekt weer aan, er wordt weer gekocht, logisch, gezien koophuizen ongeveer 20% goedkoper geworden zijn ten opzichte van 2008. Tijdens de crisis zijn de verkoopprijzen flink gedaald, er was op dat moment meer aanbod van koopwoningen dan vraag. Dit begint nu weer om te draaien, de vraag naar koopwoningen stijgt snel met als gevolg stijgende verkoopprijzen.
  5. Minder pensioentekort. Huiseigenaren hebben ten opzichte van huurders vaak meer financiële ruimte op hun pensioen leeftijd. Immers zijn door de aflossing van de hypotheek door de jaren heen de maandelijkse lasten gedaald en is er vermogen opgebouwd. Daarbij komt, dat wanneer de woning verkocht wordt de overwaarde gebruikt kan worden om het pensioengat te dichten. Daar en tegen blijven huurders te maken hebben met jaarlijkse huurstijgingen.

« Terug naar nieuwsoverzicht