Beste starters op de woningmarkt,

Veel starters zijn op zoek naar een betaalbare koopwoning. Met de recent gedaalde woningprijzen en de historisch lage hypotheekrente zijn er goede kansen voor starters op de woningmarkt.

Tegelijkertijd wordt de kredietruimte wel ingeperkt, inbreng van eigen geld is vaak noodzakelijk. Dit kan ook voordelig zijn. Momenteel is de spaarrente lager dan de meeste hypotheekrentes. Ofwel de spaarder ontvangt een lager rendement dan aan hypotheekrente  wordt betaald. Door Eigen inbreng ontstaat er feitelijk een rendementsvoordeel.

Vaak is er wel eigen geld, maar dat is gereserveerd als financiële en noodzakelijk buffer voor onvoorziene uitgaven en/of als geld bestemd voor de (noodzakelijke) inrichting van de woning. Het is daarom belangrijk dat er tijdig een financieel plan voor nu en de toekomst wordt opgesteld. Alternatieve scenario’s zoals de starterslening van de gemeente of financiële hulp van de ouders via een belastingvrije schenking of  lening kunnen ook de helpende hand bieden. Onze Erkend Hypothecaire Planner helpt u graag om een verantwoorde keuze te kunnen maken. 

Bel ons voor een vrijblijvende en kosteloze afspraak 030-6889304,

 

« Terug naar nieuwsoverzicht