Zonder advies je hypotheek afsluiten. Handig? of toch niet zo verstandig?

Zelf online je hypotheek afsluiten, zonder advies. Het kan tegenwoordig en het bespaart je al snel € 2.500 advieskosten. De vraag is of je in alle opzichten de juiste financiering aanschaft.

Jaarlijks wijzigt de wet- en regelgeving op het gebied van hypotheken dermate dat het zelfs voor een ervaren financieel adviseurs uitdagend blijft om al deze veranderingen bij te houden en correct toe te passen in de advisering. Per januari 2015 zijn er onder andere wijzigingen doorgevoerd op het gebied van restschuld financiering, schenkingsvrijstellingen, IB-tarief renteaftrek en kindregelingen. En per juli 2015 worden de nieuwe voorwaarden van de Nationale Hypotheek Garantie alweer doorgevoerd.

Het afsluiten van een hypotheek is voor de meeste mensen de grootste financiële beslissing in hun leven. Een verkeerde keuze kan iemand tienduizenden euro's kosten. Een financieel expert kan je voor zo'n misstap behoeden. Wie dus weinig financiële kennis heeft, kan daarom het best een goede adviseur in de arm nemen.

Wil je jouw hypotheek oversluiten of verhuis je naar een andere koopwoning en heb je een (bank)spaarhypotheek, een traditioneel levenhypotheek of een beleggingshypotheek dan kun je niet zonder een adviseur. Een wijziging van de hypotheek kan grote fiscale gevolgen hebben. Ook bij een restschuld na verkoop van een woning of bij echtscheiding is de hulp van een adviseur belangrijk. Hetzelfde geldt voor 50-plussers die rekening moeten houden met hun pensioen. En als starter zou je wel eens in aanmerking kunnen komen voor een starterslening, ook daarbij helpt de financieel adviseur je door het gehele traject.

Heeft u interesse in een vrijblijvend en kosteloos gesprek met onze hypotheekadviseur, neem dan contact met ons op: 030 - 688 93 04

« Terug naar nieuwsoverzicht